FinTech Media Choice - Akcie, nehnuteľnosti, Ether

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností.

Ako sa zviezť na raste realitného trhu a obmedziť riziká? Kúpa bytu nie je jediná možnosť – Nehnuteľnosti ako investíciu vraj využíva 23 % Slovákov. Podľa prieskumu J&T Banky nehnuteľnosti tvoria pätinu portfólií slovenských milionárov. Pred výkyvmi trhu nás môžu ochrániť finančné nástroje. Forbes v článku rozpracoval alternatívy ku kúpe nehnuteľnosti na hypotéku, predpokladaný vývoj dopytu po obytných a kancelárskych budovách, nákupných centrách, aj pozemkoch.

Investorský august 2022 bol ako na hojdačke. Akcie išli najprv nahor, aby napokon skončili v mínuse – Po vyhlásení FED, že vysoké úrokové sadzby nebudú len krátkodobou záležitosťou, skončil index S&P 500 v medzimesačnej strate 4 %. Firmy Intel, AMD a NVIDIA stratili 10 až 20 % ich hodnoty. Euro Stoxx 50 od začiatku roka stráca takmer 18 %.

Čo je dnes najlepšia investícia? Zabudnite na „horúce tipy“ zo sociálnych sietí - Investícia je nástroj na dosiahnutie určitého cieľa. Preto univerzálna „najlepšia investícia” neexistuje. Najskôr potrebujete poznať Váš cieľ. Stanovte si pravidlá a dodržte ich. Časté zmeny vedú k podpriemernému výnosu.

Banky na Slovensku sa opäť pretekajú v zdražovaní hypotekárnych úverov – Po zvýšení kľúčových úrokových sadzieb ECB zvyšujú úroky viaceré slovenské banky. V článku nájdete tabuľky s novými podmienkami hypotekárnych úverov v mBank, Slovenskej sporiteľni, UniCredit Bank a Prima banke.

Jeden súhlas a vzdávate sa svojich práv. Šéf IT varuje pred nebezpečenstvom na internete - „Už nie je také jednoduché okradnúť niekoho na ulici, pretože všade sú kamery, tak sa to deje napríklad cez mail,” hovorí Dominik Hádl. Úrovne digitálnych hrozieb sú rôzne, podľa toho, čo je účelom. Záleží aj na tom, či je za útokom jednotlivec alebo organizácia. Väčšina ľudí pri nastavovaní účtu bezhlavo zaklikne, že súhlasí so všetkým. A tým sa vzdáva určitých svojich práv. Typickou ukážkou je TikTok, čínska aplikácia, ktorá sleduje ľudí a odosiela dáta. „Odporúčam cookies odmietnuť a tiež zvážiť, aké a kam zadávať informácie.”

Griffin uvádza na trh Verify, prvý produkt dostupný v rámci platformy BaaS (Banking as a Service) – Služba pomáha riadiť riziká finančnej kriminality a zefektívniť prijímanie zákazníkov prostredníctvom automatizácie kontrol KYC a KYB. „Inteligentný onboarding je kľúčový pre každú ponuku finančných služieb a Verify je kompletné riešenie, ktoré firmám pomáha riadiť riziká finančnej kriminality, automatizovať manuálne úlohy a vytvoriť pre používateľov bezproblémový komplexný zážitok," uviedol Adam Moulson. Medzy hlavné funkcie patra prispôsobiteľné pracovné postupy kontroly a rozhodovacia logika na automatické prijatie a odmietnutie výsledku, a jasné auditné záznamy s viditeľnosťou každého výsledku kontroly a odôvodnenia rozhodnutia.

5 výhod solídnej stratégie príjmových operácií - Výnosové operácie (RevOps) sú pre vaše podnikanie nevyhnutné, pretože zosúlaďujú marketing, predaj a služby zákazníkom. Článok vysvetľuje výhody v zosúladení rôznych oddelení, vybudovaní pevnejších vzťahov so zákazníkmi, zvýšení prevádzkovej produktivity, zlepšenej presnosti prognóz a väčšej miere konverzií.

Zlúčenie Etherea je dokončené: Čo bude nasledovať? - Zlúčenie sa uskutočnilo 15. septembra, keď sieť plynule prešla na PoS a „mineri” boli nahradení validátormi, ktorí vkladajú ethery (ETH) na spracovanie transakcií, pridávanie nových blokov a údržbu siete. Zlúčenie bolo prvým krokom v päťdielnom procese, ďalší má prísť v roku 2023 a ďalej znížiť preťaženie siete a zvýšiť počet transakcií za sekundu. Posledné tri kroky v pokračujúcom vývoji Etherea po zlúčení sa uskutočnia v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov.

Príjemné čítanie!