Risk score model

Investment opportunity assessment based on 4 sub-assessments. Study which projects have a chance or not.

  • We are a financial market entity regulated by the Slovak National Bank.
  • Short-term investing is a good way to diversify.
  • An experienced investor invests at least €5,000 per year with us.
score
We assess the risk of a particular disclosed loan on a scale of 10 (low risk) to 1.0 (high risk)

We evaluate 4 sub-parameters

Weight

40%

points

Pomer dlhu voči hodnote
Toto hodnotenie sa považuje za najdôležitejšie a zameriava sa na porovnanie výšky dlhu s hodnotou zaistenia. Vyššie skóre je pridelené, ak je hodnota zaistenia výrazne vyššia ako dlh. Úvery s hodnotou zaistenia nižšou ako poskytnutý úver sú vylúčené ako K.O. kritérium.
Weight

30%

points

Likvidita predmetu zaistenia
Posudzuje sa, ako ľahko je možné predmet zaistenia predať na otvorenom trhu. Toto hodnotenie dopĺňa hodnotu predmetu zaistenia o faktor likvidity kolaterálu. Zaujíma nás, ako rýchlo a ľahko môžeme predať predmet zaistenia, ak by to bolo potrebné. Ak sa dá predmet záruky predávať ľahko, je to pre nás plus.
Weight

20%

points

História splácania na Invest in Slovakia
Analyzujeme ako dlžník splácal historicky svoje záväzky na platforme Invest in Slovakia a to od miernych omeškaní až po úplné zlyhanie úveru, vrátane situácií, keď majetok musel byť odpredaný.
Weight

10%

points

História splácania voči iným inštitúciám
Toto hodnotenie skúma, ako sa dlžník správal voči iným finančným inštitúciám a jeho schopnosť splácať dlhy. Má najnižšiu váhu v hodnotení, pretože Invest in Slovakia podporuje partnerov, ktorí v minulosti mohli mať problémy so splácaním, no mali pozitívny úmysel, respektíve sa ocitli v núdzovej situácii.
The 4 sub-assessments provide a comprehensive view of the potential of an investment opportunity, enabling better decision making for investors.

K.O. criteria

We use K.O. criteria when assessing the suitability of loans for Invest in Slovakia, as well as when monitoring the borrower's activities. A borrower with an assigned RISK SCORE is considered to be ACTIVE and investing in its credit is considered safe from the point of view of the RISK SCORE.

However, if information falling under the K.O. criteria is discovered during the life of the loan, all further activities related to that loan will be temporarily suspended with the status of TEMPORARILY SUSPENDED.

If the problem is not resolved within the specified time, the loan will go into SUSPENDED . This suspension or suspension will affect further new investments, requirements for new credit and other cooperation with the Invest in Slovakia platform.

Thumbs down

Evaluation results

Flower

10.0 - 8.5

Super príležitosť
Investície v tejto kategórii sú charakterizované ako mimoriadne bezpečné, pričom všetky alebo takmer všetky aspekty úverov, majú vynikajúce výsledky.
Flower

8.4 - 7.0

Dobrá voľba
Úvery v tejto skupine majú dobré hodnotenie, s väčšinou aspektov ukazujúcich silné výsledky, avšak s možnými menšími oblasťami na zlepšenie.
Flower

6.9 - 5.0

Rozumný apetit
Táto kategória zahŕňa úvery s rozumnou mierou rizika, kde niektoré aspekty úverov sú hodnotené pozitívne, zatiaľ čo iné môžu vykazovať slabšie výsledky.
Flower

4.9 - 4.0

Nie pravidelne
Úvery v tejto skupine predstavujú zvýšené riziko s niektorými aspektmi nedosahujúcimi uspokojivé výsledky, čo signalizuje potrebu opatrnosti.
Flower

3.9 - 1.0

Riziko prehry
Investičné príležitosti v tejto najnižšej kategórii sú spojené s vysokým rizikom, pričom väčšina alebo všetky hodnotené aspekty vykazujú neuspokojivé výsledky, čo naznačuje značné riziko pre investorov.
Create an account and start appreciating your moneyCreate a free account
  • Modern application
  • Dozens of opportunities to invest
  • Affiliate Program
app preview