Podcast ŠPECIÁL 🎙️ - Michal Krondiak

intro

Michal Krondiak pochádza z Komárna a študoval na vysokej škole ekonomickej. V 14-tich ho nadchli grafy a vedel, že to je niečo, čím sa chce zaoberať.

Učil sa obchodovaniu v demo verziách, kde investoval len fiktívne peniaze. Venuje sa "Salus Populi" - najnovšiemu projektu, ktorý zoskupuje investorov a prináša im kvalitné investičné príležitosti pre menších investorov so zaujímavými výnosmi.

Prečo založil "Salus Populi"?

Prvý aspektom je zverenie peňazí do rúk profesionála. Cieľom bolo priniesť aj tým bežným investorom niečo VIP, nejakú kvalitnú investičnú príležitosť. Zoskupujeme takýchto investorov a prinášať im výhody produktov - zaujímavé zhodnotenie pri akceptovateľnej miere rizika. Orientujeme sa na obchodovanie na centralizovaných burzách, väčšinou v Amerike. Aktívne spravujeme pomocou finančných nástrojov peniaze investorov.

Aké sú plány spoločnosti do budúcna?

Rozvoj ďalších produktov - vytvorenie stabilného partnerstva na realitnom trhu. Snažíme sa rozvíjať sieť partnerov, hľadať nové možnosti zhodnotenia, zveľadujeme produkt a prinášame ho ľuďom čo najbližšie.

Aká bola jeho najlepšia investícia v živote?

Peniaze investované do školení a kurzov, ktoré ma naučili robiť dobré a kvalifikované rozhodnutia. To, že som investoval do "vzdelania" samého seba. Nekúpil som si nové auto, ale získal som rozhľad na to, aby som robil zodpovedne a kvalitne to, čo dnes robím.

Aká kniha alebo autori ho motivujú?

Bloger a autor portfólio manažér, bývalý riaditeľ najväčšieho hedgového fondu Bridgewater, Ray Dalio, ktorého myšlienky sú veľmi hodnotné. Odporuča aj knihu "Peníze a burza" od André Kostolányho.

A čo najčastejšie chyby, ktoré podľa Michala robia ľudia s peniazmi?

Sú dve. Na osobnej báze - ľudia si žijú nad svoje pomery a nie sú pripravení na situácie, ktoré nastanú. Zbytočne sa zadlžujú na úkor drahých statkov. Nevytvárajú si dostatočnú finančnú rezervu. Na profesnej báze - ľudia majú tendenciu vsádzať na jedného koňa. Aj v Salus Populi dbáme na diverzifikáciu portfólia.

Podcast s Michalom Krondiakom si môžete vypočuť priamo v tomto článku, ale aj na podbean.sk, platforme Apple Podcast a samozrejme aj na našom webe investiciaslovensko.sk či facebookovej stránke KLUB INVESTOROV PODCAST. Okrem podcastu s Michalom nájdete na spomínaných miestach aj ďalšie skvelé podcasty, ktoré sa doposiaľ venovali populárnej knihe Bohatý otec, chudobný otec od R. Kiyosakiho alebo ďalším známym osobnostiam finančného sveta.

Tvoríme pre vás blogy, podcasty aj príbehy. Veríme, že každý z vás si vyberie z možností, ktoré vám ponúkame, aby ste mohli kráčať po ceste za finančnou gramotnosťou. 

*Našli ste chybu? Napíšte nám na [email protected].