MONEY TALKS podcast - Slovensko ako inovačný hub

intro

S Davym Čajkom, predsedom Fintech a Insurtech Asociácie Slovenska, sme sa dnes rozprávali fintechovom podhubí". V turbulentnom fintechovom sektore už pôsobia viac ako 7 rokov a pre širokú verejnosť pripravujú rôzne vzdelávacie akcie a dokumenty. Má Slovensko ambíciu stať sa inovačným hubom? Ako sme na tom s podmienkami pre fungovanie fintechových a crypto firiem? A aké plány má FINAS na najbližšie roky?

Inovácie vo Fintechových a crypto (blockchainových) platformách sa v konečnom dôsledku vracajú uživateľom. Prinášajú možnosti ako rýchlejšie a lepšie pracovať s údajmi, financiami, aj zákazníkmi a službami daných firiem. Vhodné prostredie má uľahčiť a urýchliť zakladanie, rast a fungovanie takýchto firiem. A rozhodne je to aj krok ku zviditeľneniu Slovenska na mape Európy.

„Slovensko je sandbox na testovanie, konečný trh je ale celý svet," hovorí.

Ako biznisu prospievajú konferencie?

Benefitov má hneď niekoľko, či už ide o spoločný networking, budovanie značky a celkového povedomia o nej alebo ďalšie - napríklad zdieľanie vedomostí a skúseností s kompetentnými ľuďmi v danom odvetví.

S akým cieľom a víziou vznikal FINAS?

Počiatočnou myšlienkou bolo vytvorenie inovačného hubu u nás na Slovensku. Videl som tu potenciál, ktorý brzdila nedostatočná legislatíva, či motivácia. Viac-menej svojpomocne sme postupne vytvorili network, ktorý dnes stále rastie a aktívne napomáha s tvorením pozitívneho prostredia pre fintech na Slovensku. Organizujeme sériu konferencií a hackatonov – veď najlepšie bude sa prísť pozrieť sám.

Čo ďalšie sa v podcaste dozviete?

  • Čo sú hlavnými dôvodmi odchodu mladých Slovákov a čo s nimi?
  • Komu je určená konferencia Invest Summit 2023?
  • Ako Fintech prospieva finančnej gramotnosti?

Vypočujte si celý rozhovor tu alebo vo vašej obľúbenej podcastovej aplikácii.

Čo je MONEY TALKS?

Podcast MONEY TALKS búra mýty o tom, že téma peňazí je v spoločnosti tabu. S našimi hosťami hovoríme o peniazoch priamo a na rovinu. Úlohou podcastu MONEY TALKS je vzdelávať a učiť o peniazoch skutočnými príbehmi ľudí. V podcastoch MONEY TALKS nebudete počuť finančné definície a poučky. Získate však vzácne pohľady a názory ľudí, ktorí nadobudli materiálne bohatstvo, snažia sa oň, alebo o svoje bohatstvo vlastnými chybami prišli.