23# Muž, ktorý položil Anglickú Národnú Banku 🎙️ - George Soros (4)

intro

Charitatívna činnosť je veľkou súčasťou lifestylu investora a preto nám v ďlašej časti Soros odpovie na dve otázky. Čo má spĺňať perspektívna charita a ako funguje zdravá nadácia?


Čo sa v novom podcaste dozviete?

George videl ako jeho otec pomáhal počas nacistickej okupácie ľuďom a tento prístup ku charite formoval jeho detsvo.

Pracuj s lepšími

Nerád riadi ľudí vo svojich nadáciách. Najlepšie je podľa neho nájsť podnikavých a ctižiadostivých ľudí, dať im rámec, v ktorom sa môžu pohybovať a cieľ, kam majú ísť. Samotnú exekúciu už treba nechať na nich. 

Fungovanie aj bez prílivu zdrojov

Dôležité je, aby vaše charitatívne snahy fungovali aj bez konštantného prílivu zdrojov a hlavne energie. Peňažná podpora je pre nadácie potrebná, pretože nevenujú profit generujúcim aktivitám, no je to práve prísun energie, ktorý nemôže byť neobmedzený.

Vedieť si pomôcť sám

Každá nová organizácia alebo nadácia, ktorú otvorí musí mať oblastné zastupiteľstvo. Lídri organizácie sú členmi komunity, ktorej sa snaží pomáhať. Tí, ktorých sa to najviac týka musia byť aj najviac aktívni. Inak to nejde. Nedá sa im pomáhať len zvonku, musia si vedieť pomôcť aj samy. 

Keď je najhoršie

tak sa nedá robiť nič iné, len dotovať vzdelanie a pomáhať ľuďom. Sám by povedal, aby sa priblížili otvorenosti a neskôr pomohli otvoriť aj svoju spoločnosť. Opäť sa nám tu potvrdzuje, že vzdelanie a sebazlepšovane je jednoducho základ, bez ktorého sa nedá pohnúť vpred.

Sú tieto vedomosti pre vás prínosné?

Podporte náš podcast a pomôžte ľuďom vzdelať sa o finančnej gramotnosti. Prispieť nám môžete na náš crowdfunfingový účet: patron.podbean.com/KLUBINVESTOROV alebo o nás povedzte svojim priateľom. Ak túžite naštartovať svoj pasívny príjem investovaním do realít, pridajte sa do KLUBU INVESTOROV. 


  V podcastoch sa venujeme peniazom, produktivite, investovaniu, ale aj naplnenému a bohatému životu. Zdrojom informácií sú svetoznáme knihy, videá, životopisy, citácie úspešných osobností,  ale aj reálne rozhovory s úspešnými investormi, podnikateľmi a inšpiratívnymi ľuďmi, ktorí dosahujú pozoruhodné výsledky. 

Zaujímame sa o to, akým spôsobom títo ľudia premýšľajú o peniazoch, aké návyky ovplyvňujú ich každodenný život, čomu pripisujú svoj úspech, ale aj aké najväčšie zlyhania v živote prežili. Vyberáme pre Vás len to najlepšie a spoločne nahliadneme do tajomstiev, ako žiť úspešnejší, bohatší a produktívnejší život.