20# Muž, ktorý položil Anglickú Národnú Banku 🎙️ - George Soros

intro

Milovaný aj nenávidený. Filantrop, ľudomil, alebo diabol sám? Nech už to je akokoľvek, George Soros je bez pochýb jedným z najúspešnejších investorov všetkých čias.


Čo sa v novom podcaste dozviete?

Kvôli vzostupnému antisemitizmu v Maďarsku si zmenil meno na Soros, aby zakryli svoje židovské korene. Prečo Soros? Pretože bol fanúšikom esperanta, v ktorom toto meno znamená povstane alebo vzlietne.

No, na ...

Rodinné zázemie, ktoré si váži úspech a vzdelanie je výhoda. No na druhú stranu veľká nevýhoda, ak v tej rodine vyrastáte ako židovský chlapec počas nacistickej okupácie. To je už potom no o niečo menej super. Dovolil by som si povedať, že dosť na hovno.

Nezávislosť od režimov

V tomto období nemohol dokonca ani chodiť do školy. Ako sám hovorí, vypestoval si tu svoju nenávisť voči uzavretým spoločnostiam a totalitným režimom. Preto si potom neskôr založil svoju neziskovú organizáciu Nadácia otvorenej spoločnosti. 

Londýnska filozofia

Druhá svetová vojna sa skončila a mladý George Soros sa vybral do Londýna študovať filozofiu. Hovoríte si? Ďalší zbytočný absolvent humanitných vied! Hahá! To vôbec. Ako filozof síce neuspel, ale jeho inklinácia k matke všetkých vied sa prejavila v jeho investičných teóriach a celkovo aj v prístupe k investovaniu.

⬇️ Cesta od základu

Jedného dňa sa rozhodol, že by chcel od života viac ako len predávať suveníry na promenáde. Tak si našiel prácu v londýnskej banke ako najbežnejší radový bankár, taký úradníček. Neskôr ho povýšili do arbitrážneho oddelenia....


  V podcastoch sa venujeme peniazom, produktivite, investovaniu, ale aj naplnenému a bohatému životu. Zdrojom informácií sú svetoznáme knihy, videá, životopisy, citácie úspešných osobností,  ale aj reálne rozhovory s úspešnými investormi, podnikateľmi a inšpiratívnymi ľuďmi, ktorí dosahujú pozoruhodné výsledky. 

Zaujímame sa o to, akým spôsobom títo ľudia premýšľajú o peniazoch, aké návyky ovplyvňujú ich každodenný život, čomu pripisujú svoj úspech, ale aj aké najväčšie zlyhania v živote prežili. Vyberáme pre Vás len to najlepšie a spoločne nahliadneme do tajomstiev, ako žiť úspešnejší, bohatší a produktívnejší život.