TOP aplikácie, s ktorými budete mať rozpočet pod kontrolou

intro

Ustrážiť rodinný rozpočet a jednotlivé príjmy a výdavky vrámci neho nie je vôbec ľahká úloha. Kým niektorí z nás dodnes preferujúzapisovanie si jednotlivých finančných transakcií na papier, iní si rodinnýcash flow sledujú v Exceli, no a tí ďalší zas využívajú mobilné aplikácie. Vdnešnom článku sa pozrieme práve na nich a ukážeme si niekoľko spôsobov, ako udržať svoje financie pod kontrolou cezmobilný telefón.

Či už platítejednotlivé výdavky z bežného bankového účtu, alebo z kreditky, základným predpokladompre udržanie si prehľadu o financiách je dokonalá znalosť mobilnej aplikáciepre Internet banking.

Internetbanking

Ak ešte stálenemáte nainštalovanú mobilnú aplikáciu banky, v ktorej máte svoj bežný účet,naozaj nemáte na čo čakať. Rýchly prístupdo Internet bankingu cez mobil vám zabezpečí dokonalý prehľad o pohyboch navašom účte.

Každá banka má vosvojej aplikácií aj niekoľko odlišností, ktoré ju robia zaujímavou. Kýmniektoré vám umožnia automatizovať denné sporenie, iné vám automaticky roztriediavýdavky do vopred predvolených kategórií, ako napríklad jedlo, oblečenie, autoa podobne.

Wallet

Sledovaním Internetbankingu si zabezpečíte dokonalý prehľad o výdavkoch, ktoré boli hradené zdebetnej a kreditnej karty, no čo však s transakciami platenými v hotovosti? Nato, aby ste mali rozpočet pod kontrolouna 100% potrebujete aplikáciu na správu osobných financií.

Najpoužívanejšou aplikáciou tohto druhu na Slovensku je Wallet, ktorá je dostupná pre Android aj iOS zariadenia úplne zadarmo, a to aj v slovenskom jazyku. Za rozšírené možnosti priamo v aplikácii si síce priplatíte, no na základné sledovanie výdavkov vám plne postačí aj základná verzia. V rámci nej môžete pridávať neobmedzený počet záznamov a aplikáciu tiež prepojíte až s dvomi účtami.

Nespornou výhodou aplikácie Wallet je aj zálohovanie dát do cloudu, vďaka čomu sa k informáciám dostanete, v prípade potreby, aj z iných zariadení. Po ukončení každého mesiaca odporúčame vykonať export dát do formátu PDF a takéto mesačné reporty si svedomito odkladať.

Mobilná aplikácia Wallet, zdroj: Google Play

Spendee

Konkurenčnoumobilnou aplikáciou podobného charakteru je aj Spendee, ktorú vyvíjajú Česi.Funguje na princípe manuálneho pridávania jednotlivých príjmových ajvýdavkových položiek. Užívateľa potešíjednoduchým minimalistickým dizajnoma intuitívnym rozhraním.

Výdavky môžete v Spendee aj kategorizovať a držať si tak lepší prehľad o tom, na aké kategórie tovarov a služieb míňate najviac peňazí.

Mobilná aplikácia Spendee, zdroj: Google Play

Veríme, že s našimi odporúčaniami budete mať váš rodinný rozpočet opäť o čosi viac pod kontrolou. A už teraz sa môžete tešiť na ďalší článok, ktorý bude venovaný “dobrým radám” o peniazoch od našich rodičov a starých rodičov.

*Našli ste chybu? Napíšte nám na [email protected]