Štatistiky finanovaného projektu, finančná gramotnosť a zdieľaná ekonomika

intro

Je čas zhodnotiť posledný úspešne zafinancovaný projekt. Napíšm k tomu pár slov a čísel, ktoré by vás mohli zaujímať. Možno sa počas písania utrhnem a napíšem aj niečo mimo. Uvidíme. Názov článku ešte tento moment neexistuje, čo mi otvára myseľ. Ale poďme už na to.

Projekt Park Lesná*** nabral od prvých dní raketové obrátky. Investormi bol v priebehu 3 dní zafinancovaný už na 64 %!

Neskôr sa to síce spomalilo, no pokojným, ale istým predvianočným tempom sa cieľová čiastka nielen že naplnila, ale predčila minimálny cieľ, ktorý investičný projekt Park Lesná*** potreboval pre svoju I. fázu.

Čísla

  • Kampaň bola spustená od 27.11. do 18.12. 2019.
  • Minimálna cieľová čiastka bola 160 000 EUR. 
  • Investícia spolu 171 450 EUR.
  • Minimálna investícia 100 EUR.
  • Maximálna investícia 30 000 EUR.
  • Do projektu sa zapojilo 64 investorov.
  • Pevný výnos z tohto projektu je 16,17 % p.a.
  • Obdobie investície je 24 mesiacov.

Úžasný výsledok.

Tento projekt sme zvládli aj vďaka posilám v našom tíme. Skvelá podpora pre zákazníkov, ktorá sa stará o vaše potreby, marketingové kampane Invest in Slovakia od šikovných kolegov, podcasty od Matúša, ktoré si každý týždeň môžete vypočuť na našich stránkach.

Nesmiem zabudnúť na právnu podporu od našich právnikov a projektové due diligence od kolegov, ktorí sa denne venujú realitnému trhu a investičným zámerom.

V týchto dňom máme v KLUBE INVESTOROV 7⃣4⃣2⃣ členov.

Aj Vy máte možnosť sa k nim pridať, získať bezplatný investorský účet a mať možnosť nahliadať do detailov investičných projektov. Stačí sa zaregistrovať.

Od samotného začiatku som chcel poskytnúť pre našich členov v KLUBE INVESTOROV niečo viac ako len investičný projekt, na ktorom získajú spravodlivý výnos.

Finančná gramotnosť

Chcel som aj vzdelávať, pretože téma finančnej gramotnosti a vzdelávania je mi veľmi blízka. Moju vlastnú energiu a energiu nášho tímu neupriamujem len na to, aby sme získavali investičné projekty a počty investorov v čo najväčšej možnej miere.

Píšeme články o tom, ako uvažujú tí, ktorí sú každým dňom bohatší. Prinášame príbehy, nahrávame podcasty s myšlienkami najvplyvnejších ľudí sveta a informujeme o zaujímavých veciach prostredníctvom sociálnych sieti.

Ako nad tým teraz premýšľam, 50 % nášho úsilia venujeme práve týmto činnostiam.

Ak by našu spoločnosť ovládala skupina investorov, asi by mi nakopali zadok.

Povedali by mi, aby som náklady súvisiace s týmito činnosťami upriamil na obchod, získal viac investorov a viac investičných projektov, ktoré nám v konečnom dôsledku nosia do pokladne peniaze.

Možno to, čo robíme nie je až tak strategicky výhodné z pohľadu výkonnosti a nákladov, no ja mám z týchto činností naozaj dobrý pocit. 

Viete, čo ma motivuje?

Mám rád, ak urobím dobrý obchod a zarobím peniaze. Resp., ak urobím dobrú investíciu. Toto motivuje k práci zrejme väčšinu z nás. No ešte väčšiu radosť mám, ak dobrým obchodom dokážem meniť veci k lepšiemu. 

A my všetci máme teraz tú moc to spoločne urobiť. Môžeme sa zúčastniť projektov, ktoré sú zaujímavé z pohľadu výnosu. Môžeme spoločne podporiť investičné projekty, ktoré pozitívne ovplyvnia naše okolie. Môžeme prostredníctvom tohto portálu odkrývať to, čo bohatí už dávno vedia.

Zdieľaná ekonomika

Zdieľaná ekonomika je absolútny fenomén, ktorý búra všetky zákony (doposiaľ) uzavretého biznisu v tomto svete.

Hoteliér si odpradávna v uzavretom kruhu svojich múrov robil vlastný biznis s prenájmom svojich hotelových izieb. Dnes si môžete vašu detskú izbu nazdielať cez aplikáciu airbnb.com a nájsť kopec hostí, ktorí vám za to zaplatia bez toho, aby ste si hotel museli postaviť. Táto správa nepoteší tisíce hotelierov na tejto našej zemi. 

Taxikári sa búria, pretože im pokazil kšeft uber.com. Existovala skupina licencovaných taxikárov, ktorí operovali na svojom piesku a nastavovali si pravidlá svojho biznisu tak, ako sa dohodli. Zrazu ste si mohli prostredníctvom novej aplikácie zavolať auto o 70 % rýchlejšie a o 70 % lacnejšie. Odviezol vás ktokoľvek na akékoľvek miesto a vo väčšom pohodlí ako to bolo predtým.

Internet nám umožňuje zdieľať služby a obchádzať zakotvené spoločnosti, ktoré si vytvorili počas 10-tok až 100-viek rokov svoju vlastnú hru.

Realitný crowdfunding? To isté!

Ak sa my všetci teraz rozhodneme, že podporíme výstavbu 10 000 nájomných bytov, nízkoenergetických so šetrnými technológiami, ktoré nám ušetria 70 % nákladov, na mieste kde miesto betónu rastie tráva, tak to jednoducho urobíme.

Spoločne vytvoríme skvelé bývanie pre 10-tisíce ľudí. Počas dlhých rokov budeme zdieľať výnosy z prenájmov a z neskorších predajov. Čo sa stane? Okrem zaslúžených výnosov pozitívne ovplyvníme priestor, v ktorom žijeme. A banky a iné silné spoločnosti sa proti tomu budú rozhodne búriť. 

Internet a zdieľaná ekonomika nám dáva absolútnu moc urobiť čokoľvek mimo zaužívaného systému.

Môžeme sa podieľať na výnosoch z nájmov, z prepravy, z realitných projektov. Môžeme meniť systémy a spôsoby, ktoré doposiaľ nosili zlaté vajcia uzavretým skupinám.

To je to, čo ma motivuje. Vzdelávať sa. Tvrdo pracovať. Dosahovať zisk. A robiť úžasné veci, na ktorých sa môže podieľať každý jeden z vás. 

Želám všetkým krásne a pokojné Vianoce.

Sledujte naše aktivity a nové investičné projekty, do ktorých sa môžete okamžite zapojiť.

Šťastnú cestu za vlastným pasívnym príjmom ...

... a ja idem vymýšľať názov tohto článku, ktorý mal byť len o štatistikách z poslednej úspešnej kampane investičného projektu.