Prečo je realitný crowdfunding úspešný?

intro

Vo svete bolo prostredníctvom realitného crowdfundingu preinvestovaných do nehnuteľností viac ako 50 miliárd EUR!

A toto už je suma, nad ktorou je potrebné sa pozastaviť a popremýšľať. Prečo to funguje?

Myšlienka realitného crowdfundingu je úplne jednoduchá no zároveň geniálna. Bežní ľudia sa spoja, aby dokázali financovať investičnú príležitosť, na ktorej všetci získajú.


Ak mám dostatok finančného kapitálu, môžem si financovať realitný projekt sám a získať veľmi slušný výnos z prenájmov alebo z predaja. Samozrejme za predpokladu, že mám správne informácie a dostatočné skúsenosti. Peniaze nie sú v tomto prípade všetko. 

No čo ak disponujem len menšou čiastkou, ktorú by som však rád zhodnotil? Napríklad 5,000 EUR. Za to si človek nehnuteľnosť jednoducho nekúpi.

Vložiť ich do banky? Alebo radšej nie? Peniaze uložené v banke sústavne strácajú hodnotu. 

Presne z tohto dôvodu sa bežní ľudia po celom svete spájajú, aby nahromadili potrebný kapitál a dokázali financovať nádejné investičné projekty.

Príklad.

100 malých investorov investuje 1 000 EUR. Čiastka 100 000 EUR je už dostatočne veľká nato, aby v spolupráci s hlavným investorom poslúžila na financovanie realitného projektu. 

A zisk?

Zisk sa delí rovnomerne medzi všetky zúčastnené strany. Podľa dohôd a zmlúv, ktoré medzi sebou podpíšu. Skvelá WIN-WIN situácia pre všetky strany. Jednoduchá no zároveň geniálna konštrukcia financovania.


Aká je bezpečnosť realitného crowdfundingu?

✅ Nehnuteľnosť je aktívum, ktorá má svoju súčasnú hodnotu posúdenú znaleckým posudkom. V drvivej väčšine táto hodnota každým dňom rastie.

✅ Každá jedna investícia od ľudí prostredníctvom crowdfundingu je zabezpečená majetkom. Toto ti žiadna kryptomena, resp. forex neposkytne.

✅ Investor v KLUBE INVESTOROV môže investovať v nižších čiastkach do viacerých projektov. Vajíčka rozloží do viacerých košov (projektov).

Ak sa rozhodnete investovať nezávisle od crowdfundingu do bytu alebo apartmánu, máte jedno veľké vajce v jednom koši. Nemusí to byť jednoznačne zlé. Iba je nutné pomenovať možné investičné riziko.


Realitný crowdfunding je veľmi jednoduchý a zároveň veľmi úspešný model investovania do nehnuteľností.

Takýmto spôsobom sa môže financovať akýkoľvek investičný zámer. Ak je reálny. Investícia do nehnuteľnosti sa dá relatívne jednoducho zabezpečiť v prípade nepriaznivých okolností. Nehnuteľnosť nie je garancia istoty, je to záruka. 

Držíme Vám palce na ceste za pasívnym príjmom!