Investovať teraz, alebo čakať na krach trhu?

intro

Či už sa jedná o investovanie do cenných papierov,komodít alebo realít, základom úspechu je nakúpiťinvestície za menej, než ich následne predáte. Oplatí sa však časovať trh?Náš názor sa dozviete v tomto článku.

Kým akciové trhy zaznamenali vďaka celosvetovej pandémii ochorenia COVID-19 mierne zakopnutie koncom marca a počas apríla, cien na realitnom trhu sa koronakríza takpovediac ani nedotkla.

Krátka pauza na jar tohto roku, kedy sa predaj nehnuteľnosti zastavil pre absenciu možnosti obhliadok záujemcov, trhu zdá sa iba prospela.

Zmeškaný dopyt sa prejavil už krátko po pauze, v lete, kedy nedostatok nehnuteľností určených na predaj spojený s vysokým dopytom po nich vyústil do ďalšieho zvyšovania kúpnych cien rezidenčných, ale aj komerčných nehnuteľností.

Cenaza čakanie

Čo znamená preinvestora čakať? Divili by ste sa, ale veľmi veľa. Poďme si to rozobrať nadrobné. Nie nadarmo sa hovorí, že čas súpeniaze. Vo všeobecnosti platí, že ak máte našetrenú železnú rezervu vovýške 3-mesačných životných výdavkov, a zároveň máte splatené všetky úveryokrem tých s nižšou úrokovú sadzbou než 4-5%, najvhodnejší čas na investovanie je práve teraz.

Nie je absolútnežiadny dôvod na to, aby investor zdržiaval svoje voľné finančné prostriedkyurčené na investovanie na bežnom, alebo sporiacom účte. Peniaze totiž časom strácajú svoju hodnotu, ročne o výšku inflácie,približne o 2 %.

Samozrejme vyzývamevás, aby ste si pred každým vstupom do investície urobili vlastný prieskum trhu a posúdili výhodnosť a najmä rizikovosť danej investície. Preinvestora je totiž absolútne nevyhnutné nepodliehať panike a konať za každýchokolností racionálne a nie pod vplyvom emócií.

Investovaniedo realitného crowdfundingu

Zaujímavou investičnou príležitosťou je bezpochyby ajrealitný crowdfunding, ktorý sa teší čoraz väčšejpopularite zo strany slovenských investorov. Jeho fungovanie je v princípeveľmi jednoduché. Jednotliví investorisa skladajú na jeden veľký zabezpečený účelový úver poskytovaný platformou Investícia Slovensko developerovi,ktorý si vybral financovanie svojho projektu prostredníctvom realitnéhocrowdfundingu.

Investori sa môžutešiť nadštandardným ziskom zo svojichinvestícií a taktiež aj možnosti investovať už od jednorazovej investícievo výške 100 eur. Budovanie investičného portfólia je tak možné aj postupne, čovyhovuje určite najmä menším investorom, ktorí sa snažia naštartovať, alebopodporiť budovanie pasívneho príjmu.

Viac informácií sa dozviete na našej zákazníckej podporena emailovej adrese [email protected],alebo prostredníctvom telefónneho čísla +421 910 548 844.