FinTech Media Choice - O sieti, fúzii a majetku

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností.

Majetok v nadáciách či zvereneckých fondoch. Ktorí najbohatší Slováci po nich siahli? - „Slovenská legislatíva zatiaľ nie je natoľko prispôsobená na dedenie majetku, ako by sme v súčasnosti potrebovali," vysvetľuje David Neveselý. Slovenskí majitelia firiem teda nasledujú celosvetový trend a ukladajú ich majetky do nadačných a zvereneckých fondov.

2 milióny dolárov za 50 minút. Nová slovenská burza zlákala investorov z celého sveta - Hlavným cieľom spoločnosti Mangata je vytvoriť používateľmi vlastnenú burzu. Tá prepojí blockchainové siete kryptomien naprieč odvetvím a urobí obchodovanie s týmito aktívami dostupnejšie, férovejšie a bezpečnejšie. Po spustení svojej blockchainovej siete prebehlo ďalšie kolo získavania financií a do spoločnosti pritiekol nový kapitál v hodnote 4,2 milióna dolárov. Vďaka tomu projekt dosiahol celkovú hodnotu 60 miliónov dolárov.

Milionár predal, milionár kúpil. Historický skvost v centre Bratislavy zmenil vlastníka - Pamiatkovo chránený Kernov dom získal siedmy najbohatší Slovák Tomáš Chrenek. Štvorpodlažný meštiansky dom v štýle empíru v roku 1845 postavil na tomto mieste Ignác Feigler starší. Meno získal po svojom najvýznamnejšom vlastníkovi. V dome boli aj administratívne priestory a luxusné byty, budúce využitie budovy zatiaľ známe nie je.

Obnoviteľné zdroje sú riešením klimatickej aj energetickej krízy - V posledných mesiacoch čelí Európa vysokým a nestálym cenám energie. Pre Európsku úniu a jej členské štáty je preto prioritou nájsť dostatok bezpečných alternatív, ktoré by nás zbavili závislosti od jedného dodávateľa. Únia uskutočňuje rozsiahle investície do domácich obnoviteľných zdrojov energie prostredníctvom programu RePowerEU, s cieľom získať nezávislosť od ruských fosílnych palív ešte pred rokom 2030.

Nedávno sme zachytili

Reálny stav realít - Zaujímavý prehľad štatistík z amerického trhu s realitami. Podľa nich sa najpravdepodobnejším prenajímateľom stávajú korporácie, V New Yorku je viac krátkodobých, než dlhodobých prenájmov a rozdiel bohatstva vo vlastníctve bývania sa zväčšil, pričom počas rokov 2010 až 2020 získali 71 % nárastu tohto bohatstva vlastníci s vysokými príjmami. Taktiež, takmer polovica obyvateľov platí za nájomné viac než 30 % ich príjmu.

Spojenie gigantov: Šéf Avastu hovorí o fúzii s Nortonom, o biznise s dátami aj o kyberzločinoch - Spojením dvoch gigantov na poli informačných technológií, firiem Avast a NortonLifeLock, vznikla nová spoločnosť. Tá má vyše pol miliardy používateľov. O detailoch fúzie a o tom, čo prinesie svetu, sa Forbes rozprával s generálnym riaditeľom Avastu Oldřichom Vlčkom.

Príjemné čítanie!