FinTech Media Choice - nová výstavba

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností. Príjemné čítanie!

Rozbieha sa výnimočný projekt, ktorý zásadne zmení ráz Patrónky

V oblasti bratislavskej patrónky sa začínajú práce na výstavbe výnimočného komplexu - ESET Campus. Tento technologický kampus bude budúcim sídlom spoločnosti ESET a má ambíciu zmeniť túto lokalitu na epicentrum inovácií a kreativity. Za dizajnom projektu stojí dánsky architektonický ateliér Bjarke Ingels Group (BIG), ktorý spolupracuje s lokálnymi architektmi zo spoločnosti PANTOGRAPH. ESET Campus bude nielen novým sídlom ESETu, ale aj globálnym vedecko-výskumným centrom, ktoré poskytne priestor pre IT a technologické firmy, startupy a bude spolupracovať s technickými univerzitami.

V okolí kampusu sa plánuje vytvoriť optimálne podmienky pre peších a podporiť používanie mestskej hromadnej dopravy a bicyklov. Ako bude nový ESET Campus ovplyvňovať okolitú komunitu a infraštruktúru? Aký vplyv bude mať tento projekt na technologický a inovačný rast v Bratislave? Ako sa tento nový komplex stane magnetom pre technologické talenty a startupy v regióne?

Nová štvrť v Bratislave sa stáva realitou. Developeri však budú s ďalšou výstavbou opatrnejší

Nová štvrť v Bratislave, inšpirovaná konceptom "15-minútové mesto", vznikne v oblasti Mlynských Nív. Tento koncept, ktorý pochádza od francúzskeho urbanistu Carlosa Morena, sa zameriava na vytvorenie štvrti, kde obyvatelia môžu vybaviť všetko potrebné v rámci 15-minútovej prechádzky. Metropolitný inštitút Bratislava spolupracuje s developermi na rozvoji tejto oblasti. Napriek tomu, že developeri majú všetky potrebné povolenia, mnohí z nich vyčkávajú so začatím výstavby kvôli aktuálnym trhovým podmienkam. Ceny bytov v nových projektoch sa v poslednom čase znížili a developeri sú opatrnejší v plánovaní nových projektov.

Postrehy:

  • Koncept "15-minútové mesto" má potenciál výrazne zlepšiť kvalitu života obyvateľov tým, že zredukuje potrebu dlhých dochodzových ciest a umožní ľuďom vybaviť všetko potrebné v rámci krátkej prechádzky. Toto môže viesť k zníženiu dopravnej záťaže, zlepšeniu vzdušnej kvality a posilneniu komunitného ducha v rámci štvrtí.
  • Developeri môžu čeliť výzvam spojeným s nízkym dopytom po nových bytoch, čo môže ovplyvniť ich rozhodnutie o začatí nových projektov. Okrem toho môže byť zložité koordinovať rôzne projekty a zabezpečiť, aby všetky potrebné služby boli v pešej dostupnosti. Rovnako môžu nastať komplikácie pri získavaní potrebných povolení a financovaní verejnoprospešnej infraštruktúry.
  • Spolupráca medzi mestom a developermi je kľúčová pre úspešnú realizáciu konceptu "15-minútové mesto". Mesto môže poskytnúť potrebné povolenia, zabezpečiť verejnú infraštruktúru a podporiť projekt prostredníctvom verejných investícií. Na druhej strane developeri môžu priniesť investície, technické know-how a skúsenosti potrebné na výstavbu kvalitných obytných a komerčných priestorov. Spoločným úsilím môžu obidve strany prispieť k vytvoreniu životaschopného a udržateľného mestského prostredia.

Magistrát fínskeho mesta Espoo sa presťahuje do elegantnej drevostavby

Severské štáty, známe svojimi krásnymi drevostavbami, budú mať ďalší architektonický skvost. Fínske mesto Espoo sa chystá na výstavbu nového sídla magistrátu, ktoré bude vynikajúcim príkladom modernej drevostavby. Projekt s názvom "Espoo House" je dielom dánskeho ateliéru Cobe a fínskeho štúdia Lundén Architecture Company. Táto nadčasová drevostavba s rozlohou 24 000 m² bude kombinovať funkčnosť s estetikou, pričom hlavným stavebným materiálom bude drevo.

Ako bude nový magistrát v Espoo kombinovať tradičné stavebné techniky s moderným dizajnom? Okrem toho, že bude slúžiť ako nové sídlo magistrátu, bude aj "komunitnou radnicou", kde sa obyvatelia a návštevníci mesta budú môcť stretnúť v zimnej záhrade či multifunkčnej hale. Aký vplyv bude mať "Espoo House" na komunitu a život v meste? Tento projekt je súčasťou väčšej revitalizácie centra mesta Espoo, kde vzniknú aj nové obytné bloky. Ako sa projekt "Espoo House" stane vzorom pre budúce drevostavby v severských krajinách?

Pripravte sa na budúcnosť