FinTech Media Choice - Musk, masívne prepúšťanie a klimatické riziká

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností.

Nedorozumenie medzi riaditeľom spoločnosti Apple a Elonom Muskom zažehnané - spoločnosť Apple je trvalo jedným z najlepších inzerentov na Twitteri. Ich výdavky na reklamu údajne presahujú 100 miliónov dolárov ročne. Pred pár dňami Musk obvinil že nenávidí „slobodu prejavu“, „kladenie požiadaviek na umiernenosť“ a zastavenie výdavkov na reklamu, čo spôsobilo množstvo tlačových správ o možnej bitke medzi spoločnosťami ple a Twitterom. Musk sa ale stretol s Cookom a po ich rozhovore sa napätie zmiernilo. Apple opäť obnovil reklamy na tejto sociálnej sieti.

Fintechový gigant FIS, kryptoburza Kraken či platobná spoločnosť Stripe sa postarajú o najväčšie masívne prepúšťanie na trhu. Spoločnosť FIS chce ušetriť až pol miliardy. Podľa agentúry Bloomberg by sa redukcia mala týkať niekoľkých tisíc zamestnancov spoločnosti, ktorá zamestnáva viac ako 65-tisíc ľudí. Cena akcií fintech firmy v priebehu tohto roku klesla až o 44 %.

Spoločnosti stále nepremietajú informácie o klimatických opatreniach do reálu - spoločnosti venujú oveľa viac času príprave klimatických správ, ktoré stále častejšie vychádzajú z odporúčaní pracovnej skupiny pre finančné informácie súvisiace s klímou (TCFD). Podľa štvrtého barometra klimatických rizík (EY Global Climate Risk Barometer) vša informácie stále nie sú aj reálnymi opatreniami. Až 51 % opýtaných spoločností nevykonáva analýzu ani nezverejňuje výsledky. Len 29 % opýtaných spoločností uvádza vo svojich finančných výkazoch aj informácie týkajúce sa klímy, a to kvalitatívne aj kvantitatívne. 

Príjemné čítanie!