FinTech Media Choice - dohody a dôchodky

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností. Príjemné čítanie!

Viac peňazí a skorší odchod do dôchodku. Slováci dostali ako prví novú vymoženosť EÚ

Slováci s nárastajúcim záujmom očakávajú skorší odchod do dôchodku, čo by mohla uskutočniť nová iniciatíva EÚ. Táto inovácia otvára dvere k vyššiemu a skoršiemu dôchodku, čo by zvýšilo finančnú pohodu a spokojnosť občanov. Táto iniciatíva by nemala pozitívny dopad len na Slovákov, ale aj na ďalšie členské štáty EÚ, čo by mohlo dlhodobo pozitívne ovplyvniť ekonomiku a spoločnosť v celom regióne. Je to krok smerom k zlepšeniu kvality života a financií občanov, poskytuje flexibilitu v plánovaní dôchodkov a má potenciál posilniť medzigeneračnú solidaritu, čo by podporilo dlhodobú udržateľnosť dôchodkových systémov v regióne.

Austrália odmietla návrhy Európskej únie na voľnoobchodnú dohodu, čo vedie k tomu, že dohoda je teraz nepravdepodobná na niekoľko rokov.

Austrálske poľnohospodárske skupiny tlačili na svoju vládu, aby nepodpísala "zlú dohodu", ktorá by ich postavila do nevýhody voči konkurencii z Nového Zélandu, Kanady a Južnej Ameriky. Neúspech rokovaní je sklamaním, pretože Austrália chcela rozšíriť svoj export poľnohospodárskych produktov do EÚ, zatiaľ čo Európa chcela získať väčší prístup k austrálskemu priemyslu kritických minerálov​.

Ako umelá inteligencia podporuje finančné podvody a sťažuje ich odhalenie

Generatívne AI technológie poskytujú podvodníkom silnejšie nástroje, ako sú hladko formulované podvodné texty a klamné audiovizuálne obsahy, čo komplikuje ich odhalenie. Tieto technológie ohrozujú aj moderné metódy prevencie podvodov, ako je hlasová autentifikácia. Zvýšené používanie AI v podvodoch zdôrazňuje potrebu vyššieho stupňa ostražitosti a rozšírenia pochopenia o týchto technológiách medzi verejnosťou​.

Podvodníci využívajú generatívne AI technológie na vytváranie presvedčivých klamných obsahov. Napríklad, boli schopní naklonovať hlas riaditeľa spoločnosti a spôsobiť tak stratu 35 miliónov dolárov. Generatívne AI môže byť tiež využité na vytváranie falzifikátov hlasu alebo textov, ktoré môžu byť použité na získanie citlivých informácií od jednotlivcov alebo spoločností. Takéto technológie môžu byť využité na vytvorenie presvedčivých podvodných emailov alebo správ, ktoré vyzerajú a znejú ako by pochádzali od dôveryhodných zdrojov, čím sa zvyšuje riziko finančných strát.

Trh s finančnými prostriedkami sa pripravuje na seizmické pravidlo SEC

Treasury trh v USA očakáva schválenie nového pravidla od SEC, ktoré je zamerané na obmedzenie dlhovo podporovaných stávok hedge fondov a posilnenie finančnej stability. Pravidlo by mohlo zmeniť obchodovanie v trhu s dlhopismi v hodnote 25 biliónov dolárov. Trhoví účastníci sú znepokojení, že táto zmena by mohla priniesť nové problémy, vrátane zvýšených nákladov, čo by mohlo viesť k odplašeniu viacerých obchodníkov​.

Pripravte sa na budúcnosť