FinTech Media Choice - boj s dezinformáciami

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností. Príjemné čítanie!

Počas posledných piatich rokov zaznamenal tretí pilier len jeden zlý rok

Tretí dôchodkový pilier na Slovensku preukázal svoju odolnosť v posledných piatich rokoch, zaznamenávajúc len jeden zlý rok. V roku 2023 došlo k nárastu počtu zmlúv o 3 % a úspor o viac ako 20 %, čo významne prispelo k celkovému majetku presahujúcemu 3,5 miliardy eur. Najvýraznejší prírastok zaznamenali indexové fondy s výnosmi medzi 15 až 19 %. Dôležitá bola aj účasť mladších generácií a zníženie maximálnych odplat za správu majetku, čo spolu s demografickou krízou zvyšuje význam tretieho piliera v slovenskom dôchodkovom systéme​​.

Záujem o remeselníkov rastie. Najžiadanejší sú stavebníci, no aj tí v oblasti dopravy a realít

Dopyt po službách remeselníkov na Slovensku vzrástol, pričom najvýraznejšie sa zvýšil záujem o stavebníkov, dosahujúc nárast o 24 %. Sektor dopravy a realít tiež zaznamenal značný rast dopytu. Tento trend poukazuje na dlhodobý záujem o remeselné služby v niektorých odvetviach, s murármi a obkladačmi na čele požiadaviek. Rastúci dopyt je ovplyvnený aj ekonomickými faktormi, ako je pokles cien nehnuteľností a zvýšená produkcia dopravných prostriedkov.

Nová štvrť upúta bytovkami s geometrickými ornamentmi

Projekt "Byty Na Vackově" v pražskom Žižkove predstavuje nový koncept mestského bývania, ktorý balansuje medzi kompaktnou a rozvolnenou zástavbou. Ponúka 241 bytov s rôznym počtom izieb a moderným dizajnom, vrátane balkónov s geometrickými ornamentmi. Posledná etapa projektu pridáva k mestskému šarmu Žižkova, ponúkajúc viac súkromia a komfortu pre obyvateľov. Projekt zdôrazňuje otvorené obytné priestory a poskytuje garážové státia, čím dotvára prostredie novej štvrte s dopadom na širšie okolie​​.

Spoločnosť Meta na Slovensku rozširuje boj s dezinformáciami

Meta, vlastník sociálnych sietí ako Facebook a Instagram, rozširuje na Slovensku svoje úsilie v boji proti dezinformáciám. Novým partnerom pre overovanie faktov sa stáva organizácia Demagog.sk, ktorá bude zamestnávať fact-checkerov hovoriacich po slovensky. Tento krok dopĺňa existujúcu spoluprácu s projektom Demagog.cz a agentúrou AFP, s cieľom znížiť šírenie nepravdivého obsahu na sociálnych sieťach. Fact-checking bude zahájený na Facebooku a Instagrame v marci tohto roka​​.

Pripravte sa na budúcnosť