FinTech Media Choice - biznis po páde vlády

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností.

ECB opäť zvýšila kľúčové úrokové sadzby. Sú najvyššie za 14 rokov - Úroková sadzba z vkladov tak stúpne na 2 %, sadzba na hlavné refinančné operácie na 2,50 % a sadzba na jednodňové refinančné operácie sa zvýši na 2,75 %. Banka bude aj naďalej podporovať trhy s dlhopismi, no oznámila, že od marca začne znižovať objem dlhopisov eurozóny vo svojom portfóliu. Menovú politiku sprísňuje aj Britská centrálna banka.

Nádej pre biznis po páde vlády. Novým daniam zasvieti oranžová, zelenú dostane len hazard a alkohol - Vláda navrhla 70-percentnú taxu pre Slovnaft, 90-percent pre výrobcov elektriny, jednopercentný osobitný odvod pre telekom, banky či poisťovne a tiež daň z plynovodu. Podniky v reakcii na vyhlásenie varujú pred znížením investícií, rastom cien za ich služby, aj súdom. Ďalšie kroky vlády má viesť prezidentka.

Podľa analytika zatiaľ neexistujú známky prelievania kryptomien do tradičných aktív - Investičný analytik zo spoločnosti AJ Bell uviedol, že v súčasnosti „neexistujú žiadne známky prelievania" z trhu kryptomien do tradičných finančných aktív. Napriek krachu kryptomenovej burzy FTX a zatknutiu jej bývalého generálneho riaditeľa na základe obvinení z podvodu na investoroch sa analytik domnieva, že trh s kryptomenami zostáva do značnej miery oddelený od tradičných finančných systémov. Analytik však upozornil, že to sa môže zmeniť v prípade rozsiahlejšieho problému na trhu kryptomien. Analytik tiež poznamenal, že trh s kryptomenami je veľmi volatilný a špekulatívny, takže je ťažké predpovedať, kam sa bude v budúcnosti uberať.

Príjemné čítanie!