Invest in Slovakia je súčasťou fintech a insurtech asociácie FINAS

intro

Na jeseň tohto roka sme sa stali súčasťou fintech a insurtech asociácie FINAS, ktorá združuje lídrov a inovatívne spoločnosti z finančného a poisťovacieho sektora. Medzi hlavné ciele asociácie patrí zdieľanie know-how, prepájanie tradičných a technologických poskytovateľov finančných služieb, všeobecná podpora inovácií, systematické zvyšovanie povedomia o fintech a insurtech, budovanie odbornej komunity a propagácia Slovenska ako inovačného hubu.

Členskú základňu FINAS tvorí napríklad VISA, Burza cenných papierov v Bratislave, Oracle, 365.bank či VeriFace.

Čo nám prináša členstvo vo FINAS a čím prispievame komunite?

Invest in Slovakia sa aktívne zúčastňuje na odborných konferenciách a komunitných stretnutiach, propaguje inovatívne prístupy v oblasti finančných technológií a komentuje aktuálne dianie na finančnom trhu.

Veríme, že nové technológie a digitalizácia bankových aj nebankových služieb výrazne zjednodušia život používateľov a sprístupnia nové nástroje väčšiemu počtu zákazníkov vrátane investičných nástrojov pre všetkých. Zapájame sa do diskusií a aktivít na podporu finančnej gramotnosti, pretože si uvedomujeme jej priamy vplyv na finančnú stabilitu štátu.

Na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2020/1503 zo dňa 7.10.2020 o európskych poskytovateľoch služieb hromadného financovania pre podnikanie a o zmene nariadenia (EÚ) 2017/1129 a smernice (EÚ) 2019/1937 sa crowdfunding stane legislatívne regulovanou činnosťou. Orgánom povoľujúcim činnosť poskytovateľov služieb hromadného financovania a vykonávania dohľadu nad nimi bude v rámci Slovenskej republiky Národná banka Slovenska. Ako poskytovateľ služieb hromadného financovania vítame túto snahu Európskeho parlamentu sprehľadniť a nastaviť jednotné pravidlá crowdfundingu v rámci celej Európskej únie a radi sa podelíme o naše skúsenosti s procesom bankovej regulácie Národnej banky Slovenska, ktorým práve prechádzame.

Navštívte náš profil na FINAS