DONALD TRUMP: Fakty, o ktorých ste ani netušili...

intro

Mladý Donald bol už vtedy veľmi ambiciózny človek a ako syn úspešného človeka chcel určite dokázať, že vie byť rovnako dobrý a možno dokonca lepší ako jeho otec. Jeho zrak sa práve preto upieral na mrakodrapmi posiaty Manhatanský ostrov. 

1. Je synom realitného magnáta Freda Trumpa.

2. Prvým projektom Trumpa bola prestavba chátrajúceho Hotela Comodor.

3. Hlavným projektovým manažérom Trump Tower bola žena - Barbara Res.

4. Jeho advokát Roy Cohn zohral v jeho živote mimoriadne dôležitú úlohu. Sám o ňom hovorieval ako o svojom mentorovi alebo druhom otcovi. 

5. Trump je dodnes jedným z najlepších PR-istov na celom svete. Jeho schopnosť predať, najmä teda samého seba a svoje nápady, bola a stále je svetová.

6. Jeho výrečnosť a predajnosť ho dokonca zachránila pred úplným bankrotom v 90-tych rokoch.

7. Donald chcel byť veľkým hráčom. V 80-tych rokoch sa rozhodol, že sa presunie do biznisu s kasínami. Vybral si Atlantic city, hlavné mesto gamblerstva na východnom pobreží. Pred vstupom do tejto sféry nevedel o kasínach vôbec nič.

8. V roku 1988 kúpil Plaza Hotel v New Yorku. Na jeho čelo postavil svoju prvú ženu, českú modelku Ivanu Trumpovú, ktorá viedla Trump Plaza Casino.

9. Sám o sebe vyhlasoval, že bankári stoja v rade na to, aby mu požičali, no nedokázal si zaistiť úver z banky.

10. Jeho ďalším známym projektom bol takzvaný Wolllman skating ring - verejné klzisko, ⛸️ ktoré roky chátralo a mesto ho nedokázalo opraviť. Trump donútil starostu, aby mu dal túto zákazku.

11. Tretie kasíno, The Taj Mahal, ho dostalo do poriadnej kaše. Dokonca ho musel vykupovať aj jeho otec Fred. Poslal za seba náhradu do kasína a vložil doň 3 milióny dolárov. Premenil ich na žetóny, no neurobil žiadne stávky - iba ich tam nechal.

12. 90-te roky boli pre Donalda krízové. Jeho kasínový biznis skrachoval, jeho aerolinky tiež. Prišiel aj o slávny hotel Plaza.

13. V časti seriálu Simpsonovci sa vtipkovalo o tom, že by Trump mohol byť prezidentom USA.

14. Trump sám volal do redakcií a poskytoval kontroverzné vyjadrenia o sebe alebo manželke Ivane. Sám živil plamene rozohnených médií, aby sa tak viac zviditeľnil. 

15. Mal svoju značku akcií. Predávali sa pod skratkou DJT (Donald J. Trump).

16. Vydal aj knihu The art of the comeback (Umenie návratu).

17. Bol moderátor vo vlastnej reality show - The Apprentice - neskôr Celebrity Apprentice. Show mala podtitul The ultimate job interview, resp. Najťažší pracovný pohovor. Relácia mu získala najväčšiu popularitu v jeho doterajšom živote.

18. Hovorí sa, že bez show "Apprentice" by sa pravdepodobne nestal ani 45. prezidentom Spojených štátov amerických.

19. Trump je expert na realitný trh. O tom naozaj nie je žiadna pochybnosť - tvrdia to aj autori jeho biografie Michael Kranish a Marc Fisher.

20. Je strašný workoholik. V podstate nemá iný život. Údajne, ale nerád trávi čas v spoločnosti. Na rôznych akciách sa objavuje len preto, aby si robil promo. 

21. Showmanstvo je pre neho veľmi dôležité. Jeho úspech tkvie v skvelom PR.

22. Hovorieva, že spí len 4⃣ hodiny. Jeho známy a teda najmä ženy, ktoré ho poznajú tvrdia, že je schopný celú noc pozerať televíziu. Najviac športy a správy.

23. Je samotár. Operuje sám a hovorí - one man army, čiže armáda jedného muža. Keď sa ho autori knihy Trump Revealed pýtali, za kým by šiel, keby mal naozaj problémy, tak povedal, že za svojimi deťmi.

24. Jeho obľúbený film je Citizen Kane.

25. Tvrdí o sebe tiež, že ho baví snažiť a o niečo, ale akonáhle to dosiahne, tak o to okamžite stratí záujem.

26. Je veľmi dobrý v uzatváraní dohôd, do ktorých nemusí dať ani dolár, ale potom z tých dohôd dokáže peňažne profitovať.

27. Priznáva, že sa jeho povaha od prvej triedy veľmi nezmenila. Často sa - hlavne na Twitteri - dostáva do absurdných osobných konfliktov s rôznymi celebritami.

28. William Cohan z magazínu The Atlantic v článku s názvom - O čo vlastne Donaldovi Trumpovi ide? uznáva, že Trump je zručný developer, vysoko kreatívny mysliteľ a mimoriadny obchodník. Motivujú ho peniaze a tie používa ako ukazovateľ skóre.

29. Jeho najväčším biznisom je licencovanie mena Trump pre podniky, ktoré s ním v skutočnosti nemajú nič spoločné.

30. Trump o sebe vyhlasuje, že sa nerád analyzuje, lebo hrozí, že sa mu nebude páčiť, čo nájde. To sú jeho slová. 

31. Donald odporúča: Nájdite si prácu, ktorú milujete. ❤️ Všetci miliardári milujú svoju robotu - nie pre bohatstvo, ale pre to, že sa v nej našli.

Zdroje:
https://www.youtube.com/watch?v=19KI_2X2Sfs
https://www.youtube.com/watch?v=VhiEIfKJGJQ https://www.youtube.com/watch?v=Hark-Z6RrSg
https://www.youtube.com/watch?v=ExKp9e14Xmc

*Našli ste chybu? Napíšte nám na [email protected]