4 dôvody, prečo investovať v roku 2021 participatívne

intro

Svet sa zmieta v reštrikciách zavedených v súvislosti sosnahou znížiť šírenie ochorenia COVID-19 a spolu s náladou ľudí klesajú ajinvestičné účty, ktoré sú značne ovplyvnené meniacimi sa náladami na finančnýchtrhoch. V dnešnom článku si povieme viac o jednej z možných alternatívinvestovania, ktorá sa už aj na Slovensku dostáva do čoraz väčšieho povedomia.Pôjde o takzvané participatívne investovanie.

Kým finančné trhyzaznamenávajú posledné mesiace obdobie zvýšenej volatility, investori s pozíciami v participatívnominvestovaní sa tešia stabilným výnosom. Prečo je tomu tak? Aké sú výhodyparticipatívneho investovania?

Ziskyz investície nie sú viazané na výkonnosť trhu

Ziskovosť participatívneho investovania sa priamoneodvíja od fluktuácie trhu, a tak je vhodné preinvestorov najmä v obdobiach, akým je práve to, ktoré zažívame prakticky už odmarca 2020. Akciové trhy zaznamenávajú prudké výkyvy cien, ktoré znepokojujú najmä krátkodobých investorov,ktorí rátajú s nainvestovanými peniazmi v priebehu niekoľkých rokov.

Jedným zo spôsobov participatívneho investovania je ajrealitný crowdfunding, ktorý čoraz viac uprednostňujúinvestori hľadajúci prijateľné výnosyspojené s riadeným rizikom. Výška minimálnej jednorazovej investície dorealitného crowdfundingu sa na známej slovenskej platforme Investícia Slovensko pohybuje už od100 eur.

Projektypodliehajú overeniu v podobe Due diligence

Každý jeden projektžiadajúci o financovanie prostredníctvom realitného crowdfundingu je podrobený dôkladnému Due diligence odborníkmi platformy Investícia Slovensko.V rámci neho je vypracovaných niekoľko strategických dokumentov, akými sú prieskum trhu, SWOT analýza silných aslabých stránok, externých hrozieb a príležitostí, a ďalšie.

Investori tak môžumať 100% istotu, že každý jeden projektspĺňa prísne kritériá, ktoré predznamenávajú jeho životaschopnosť a budúcuziskovosť. Po schválení projektu dokáže investor navyše investovať prostriedky okamžite, a nemusí čakať na súčinnosť sbrokerom, alebo iným sprostredkovateľom, ktorý dokáže pristúpiť na finančný trha zrealizovať danú objednávku na nákup investície.

Intuitívneinvestovanie aj pre začiatočníkov

PlatformaInvestícia Slovensko sa pýši jednoduchýminvestorským rozhraním, v ktorom nájde investor vždy informácie, ktoréhľadá. Klub investorov, ako sa nazýva užívateľské rozhranieinvestičného účtu, poskytuje investorovi prehľado jeho investíciách, stave účtu, jednotlivých transakciách, ale aj aktuálnychinvestičných príležitostiach.

Jedna z hodnôtplatformy Investícia Slovensko je transparentnosť, takže rozhranie ponúka prijednotlivých otvorených projektoch aj možnosť nahliadnuť do už spomínaného Duediligence reportu.

Participatívneinvestovanie na vzostupe

Medzi ďalšie výhodyparticipatívneho investovania patria:

  • diverzifikácia investícií - umožňujediverzifikovať investície v rámci rôznych druhov realitných projektov(rezidenčné, komerčné, ..)
  • transparentné hodnotenie - každý projekt má kdispozícií komplexnú analýzu výhod a rizík daného projektu, čím neuvádzainvestora do omylu
  • okamžitosť a vstupná cena investície - rýchlea jednoduché investovanie bez poplatkov
  • zabezpečené investície - každý projekt,ktorému je poskytnutý účelový úver od platformy Investícia Slovensko jezabezpečený buď samotnou nehnuteľnosťou, alebo podielom na zisku daného developera

Využite možnosť participatívneho investovania a založtesi investorský účet ešte dnes! Vstúpte do klubu investorov avybudujte si pasívny príjem, o ktorom ste vždy snívali.