10 dôvodov, prečo investovať do nehnuteľností (časť 2.)

intro

Pandémia ochorenia COVID-19 zmenila život každého z nás.Mimoriadne ovplyvnila aj nálady na realitnom trhu a v oblasti investovania akotakého. A práve preto sme sa rozhodli vytvoriť minisériu článkov o racionálnychargumentoch, prečo sa oplatí investovať do nehnuteľností. V prvej časti sme sipovedali o prvých 3 dôvodoch, no a v dnešnom článku si predstavíme ďalšie tri.O zvyšných 4 dôvodoch si prečítate už čoskoro v poslednom článku z tejto série.

Výhodač.4: Investovať do realít môžete aj so 100 eurami

Je nám to jasné, so100 eurovkou v ruke si nekúpite byt ani garáž. No napriek tomu ju môžete použiť na budovanie pasívnehopríjmu z investície. Ako? Prostredníctvom realitného crowdfundingu! Ak stefyzická osoba staršia ako 18 rokov alebo právnická osoba, investovať dorealitných projektov môže hneď. Minimálna investičná čiastka je iba právespomínaných 100 eur. Nespornou výhodou realitného crowdfundingu ako jedného zospôsobov investovania je budúci výnos,ktorý investor pozná už pri vstupe do investície.

Ako to celé funguje? “V prípade realitného crowdfundingu investorsvoje peňažné prostriedky vkladá do kampane konkrétneho investičného projektuprostredníctvom platformy, akou je napríklad Investícia Slovensko. Vyzbieranépeniaze od viacerých investorov sa následne formou zabezpečeného účelovéhoúveru poskytnú hlavnému investorovi pre daný investičný projekt, za vopreddohodnutý úrok. Podmienky sa pritom líšia od jedného konkrétneho investičnéhoprojektu k druhému. V prípade, že crowdfunding nie je úspešný, investovanáčiastka sa investorovi vráti v plnej výške na investorský účet. Investorneplatí za investovanie do realitných projektov žiadne poplatky. Platformatotiž zarába na poskytovaní samotných úverov majiteľom investičných projektov,”uvádza na svojej webovej stránke portál www.investiciaslovensko.sk.

Áno, je to tak.Realitný crowdfunding prostredníctvom platformy Investícia Slovensko je úplne bez poplatkov, čo znamená, ževýnosy z investície sú vaše čistékapitálového výnosy. Tie si môžete prehľadne prezerať na vašom onlineinvestorskom účte 24/7. Nájdete tam, okrem iného, aj prehľad jednotlivýchtransakcií a všetky ďalšie podstatné informácie k investičnému účtu.

Výhoda č.5: Ľudia vždy budúpotrebovať bývanie

Vidíme to opäť aopäť. Aj súčasná pandémia ochorenia COVID-19 dokázala investorom, že reality, anajmä nehnuteľnosti určené na bývanie,sú bezpečným aktívom, ktoré nedokáže zaznamenať väčšie výkyvy v svojejhodnote, než tomu bolo napríklad pri akciách či iných typoch investícií, ktorézmenili svoju hodnotu o desiatky percent v priebehu pár dní. Ľudia jednoduchopotrebujú bývať a vždy to tak bude.

Výhodač.6: Reality ponúkajú rôzne investičné príležitosti

Investovanie dorealít je veľmi široký pojem. Ak sa pre túto chvíľu zameriame iba nainvestovanie do “fyzických realít” nájdeme aj tu viacero investičných prístupov a možností, ktoré nám jednotlivétypy realít ponúkajú.

Byty, domy akancelárske budovy nie sú jedinými typmi realít, v ktorých môže byť investorziskový. Zoberte si napríklad takú pôdu. Koľko investičných príležitostí vámnapadne, keď sa povie využívanie pôdy nainvestičné účely? Môžete nanej postaviť novú ulicu domov, môžete ju prenajať farmárom, aby na nejpestovali plodiny, môžete na nej dokonca postaviť “farmu” slnečných kolektorova predávať získanú energiu do siete štátu. Možností je naozaj neúrekom, a tedaje dôležité uvedomiť si, že na rozdiel od investovania do akcií či dlhopisov,ktoré môžete jedine držať alebo predať, máte s investíciou do realít oveľa viacinvestičných príležitostí, ako získať či už jednorazový výnos alebo dlhodobý a pravidelný pasívny príjem.

Vo väčších mestáchna Slovensku je investičnou príležitosťou napríklad aj kupovanie garáži v lokalitách, ktoré majú dlhodobo problém sparkovaním. Kúpa garáže je relatívne nenáročná investícia, ktorá vyžadujeomnoho nižší vstupný kapitál, než kúpa bytu, domu či kancelárskej budovy.Taktiež garáž nečelí opotrebovaniu, máte s ňou menšie starosti keďže jenapojená tak nanajvýš na elektrinu a taktiež poskytuje investorovi celkom zaujímavý cash flow v porovnaní sovstupnou investíciou.

Ako vidíte, možností je neúrekom, stačí si iba vybrať. Máte voľné finančné prostriedky? Neváhajte ich investovať, pretože peniaze, ktoré stoja, vám nie že nezarábajú, oni dokonca strácajú svoju hodnotu v čase.

Ak sa chcete poradiť s expertmi na realitný crowdfunding, sme vám k dispozícií buď v chatovom okne online na webstránke www.investiciaslovensko.sk, alebo telefonicky na +421 910 548 844, prípadne emailom na adrese [email protected].