Podcast ROZHOVOR 🎙️ – Simona Sedlárová

intro

Rozprávali sme sa so Simonou Sedlárovou. Simona rozbehla obdivuhodnú kariéru v marketingu a predaji. Vypracovala sa až na country managerku v Bonami. Na svojej ceste sa stretla aj so syndrómom vyhorenia. 

Profesionálna kariéra má širší záber. Všetko sa vždy točilo okolo predaja a marketingu. Študovala na prírodovedeckej fakulte, kde sa chcela stať genetičkou. Jej prvá brigáda vola V Hypernove, kde vykladala tovar, keď mala 16 rokov. Na pocit slobody, keď dostala prvú výplatu, nikdy nezabudla. Zapáčil sa jej pocit mať vlastné peniaze. Na polovičný úväzok pracovala ako 18-ročná na fashion oddelení, neskôr pre eventovú agentúru.

Ako sa dostala k predaju?

Vo firme Adidas mala na starosti značku Reebok. Keď videla, ako to vo firme funguje, chcela pokračovať ďalej. Napísala manažérovi, že by chcela pre nich ďalej pracovať. Venovala sa marketingu a neskôr pracovala na sales oddelení.

Práca ju natoľko pohltila, že sa dostala k "vyhoreniu". Aké to bolo?

Bola zapálená pre danú vec, ale podcenila hranicu toho, že toto je čas pre mňa a potrebujem si oddýchnuť. Mala pocit, že aj víkendy, aj nadčasy boli v pohode. No zabúdala na seba. Mala bolesti hlavy, bola fyzicky unavená, vyčerpaná a prišli aj žalúdočné problémy. Odrazu prišla o všetku energiu. Lekárka jej povedala, že imunitný systém je oslabený a že potrebuje oddych. Odišla na Bali.

Čo robí pre to, aby sa to opäť nestalo?

Plánuje si čas pre seba - ísť vonku, meditácia, čítať si knihu.

Čo je to Bonami a v čom je iné?

Je to firma, ktorá predáva nábytok a bytové doplnky. Začali ako online predajca, minulý rok otvorili aj kamenné predajne. Cenovo dostupné pre bežných ľudí. Sú silní v e-commerce. Simona pracuje ako country manažérka.

A čo "finančná prestrelka" so Simonou?

Do čoho rada investuje?

  • Do seba - workshopy, cestovanie, vzdelávanie. Oplatí sa jej investovať do vzťahov.

Kedy je človek bohatý?

  • Ak má človek dostatok peňazí na to, aby žil v pohode, že môže voľne dýchať a má dostatok času, aby ho trávil s rodinou.

Akú úlohu má pre ňu vzdelávanie?

  • Chuť učiť sa celý život.

A čo odporúčanie na dobrú knihu?

  • Power of Habit (Sila zvyku) - v hociktorej sfére života podceňujeme malé kroky a aké majú obrovský význam pre celkový úspech.

Čo bola jeho najhoršia investícia?

  • Zbytočné oblečenie.

Akú profesionálnu vlastnosť si na ľuďoch vážiš?

  • Ak niekto ostane sám sebou a je úprimný, aj keď je vysoko postavený človek.

*Ak ste našli chybu, napíšte nám na [email protected]