Prečo investovať do zaistených úverov, keď môžem investovať do nehnuteľností?

intro

Jednoduchou odpoveďou na túto otázku je, že viac sa oplatí investovať do zaistených úverov (čo sú to zaistené úvery a ako fungujú, sme si napísali TU). Ak vám však takáto odpoveď nestačí, a chcete vidieť fakty tak čítajte ďalej.

Nižšie počiatočné náklady, vyšší výnos

Investovanie do rôznych komodít, fondov, či dokonca aj nehnuteľností vyžaduje značnú počiatočnú investíciu. V Invest in Slovakia sa môžete stať investorom už od 50 € a začať si tak budovať pasívny príjem aj keď nemáte práve voľných 30 000 €. Navyše je registrácia úplne zdarma, vďaka čomu naozaj nepotrebujete žiadnu ohromnú sumu na to, aby ste sa stali investorom. 

Priemerná výška zisku vyplácaného investorom na mesačnej báze je 10,81 % p.a., čo je nielen v našich končinách bezkonkurenčné vysoké číslo. Pri počiatočnej investícií 10 000 €, investičnom horizonte 1 rok a pri zisku 10,81 % p.a. bude hodnota vašej investície 11 136 €. Investovať môžete naraz do ľubovoľného počtu investičných príležitostí, čím môžete váš zisk znásobiť a navyše diverzifikovať vaše portfólio.

Chránime vás a vaše investície

Pri investovaní sa vždy natíska otázka o riziku a možnosti straty financií. Na rozdiel od investovania do nehnuteľností je investovanie do zaistených úverov bezpečnejšie a sofistikovanejšie. Riziko straty sa snažíme eliminovať čo najviac a to nasledovnými spôsobmi:

  1. Úver je zabezpečený nehnuteľnosťou, ktorou ručí klient čerpajúci zaistený úver. Na nehnuteľnosť máme prednostné záložné právo. Klient následne spláca dlh spolu s úrokom, z ktorého vy ako investor profitujete. Funguje to rovnako ako v banke.
  2. Ako jeden z mála subjektov, sme regulovaní Národnou bankou Slovenska. Regulácia prináša investorom v prostredí Invest in Slovakia väčšiu ochranu a transparentnosť.
  3. Každý poskytnutý úver má svojho zabezpečovacieho agenta, ktorý chráni všetky investície záložným právom. TREZOR AGENT, ako zabezpečovací agent, je jedným z najväčších spoluinvestorov v každej investičnej príležitosti, rieši prípadné spory a disponuje záložným právom na danú nehnuteľnosť a má právo na výkon zál. práva.
  4. Zastaralé LTV (Loan to Value) sme povýšili na LTL (Loan to Liquidity). LTL je pomer medzi tržnou hodnotou zaistenej nehnuteľnosti a výškou poskytnutého úveru. Tým, že ako prví používame presnejšie LTL namiesto LTV, dokážeme lepšie ochrániť vaše investície.

Moderné a výhodné investovanie pre každého

Investovanie do zaistených úverov ponúka množstvo výhod, ktoré nehnuteľnosti nedokážu poskytnúť. Vyššie výnosy, stabilný a pravidelný príjem, nižšie počiatočné náklady, zabezpečenie aktívami, väčšia likvidita a lepšie možnosti diverzifikácie robia z týchto úverov atraktívnu možnosť pre moderných investorov. Zatiaľ čo nehnuteľnosti môžu byť stále cennou súčasťou investičného portfólia, zaistené úvery predstavujú efektívnejší a výnosnejší spôsob, ako zhodnotiť svoje peniaze a dosiahnuť finančnú stabilitu. 

V Invest in Slovakia sme financovali viac ako 177 zaistených úverov, preinvestovali sme viac ako 15 miliónov EUR a našim investorom sme vyplatili 1,5 milióna EUR pri priemernom výnose 10,81 % p.a.. Zaregistrovať sa zdarma môže každý, kto má chuť zarábať a budovať si pasívny príjem.