Je investovanie do zlata naozaj výhodné, alebo nastal čas pohnúť sa vpred?

intro

Zlato fascinuje a láka ľudí svojou farbou, leskom a vlastnosťami už cez 6 000 rokov. Vlastníctvo zlata bolo vždy výsadou ľudí z vyšších spoločenských kruhov a nejeden panovník či vládca ním bol ovešaný od hlavy až po päty. 

Dlhé roky sa zlato využíva ako uchovávateľ hodnoty. Centrálne banky mnohých štátov držia svoje rezervy aj vo forme fyzického zlata. Len samotné USA, drží vo svojich sejfoch vyše 8000 ton fyzického zlata.

Čo robí zlato a prečo do neho ľudia investujú?

Zlato, podobne ako ropa, či ostatné drahé kovy nerobí nič. Negeneruje žiadnu pridanú hodnotu. Napriek tomu ho mnohí považujú za kľúčovú obranu proti znehodnoteniu peňazí infláciou a práve preto je obľúbenou investičnou príležitosťou pre mnohých ľudí. Avšak výnos z investovania do zlata nebude pri krátkodobom investičnom horizonte nikdy taký vysoký, ako napríklad pri investovaní do zaistených úverov (čo to sú zaistené úvery a ako fungujú, sme si napísali TU). 

Zaistené úvery - nová zlatá horúčka?

Investovanie do zaistených úverov otvára investorom nové možnosti investovania, vďaka ktorým vedia rozumne diverzifikovať svoje investičné portfólio a zároveň dosahovať vysoké percento zisku. Ako sa hovorí, risk je zisk, avšak v Invest in Slovakia robíme všetko preto, aby bol risk minimálny resp. žiadny. Riziko straty minimalizujeme viacerými spôsobmi:

  1. Úver je krytý nehnuteľnosťou, ktorú klient čerpajúci zaistený úver poskytne ako zábezpeku. Na túto nehnuteľnosť máme na katastrálnom úrade prednostné záložné právo. Klient následne spláca dlh s úrokom, z čoho vy ako investor profitujete. Funguje to rovnako ako v banke.
  2. Našu činnosť reguluje Národná banka Slovenska, čo zaisťuje väčšiu ochranu a transparentnosť pre investorov v rámci platformy Invest in Slovakia.
  3. Každý úver má prideleného zabezpečovacieho agenta, ktorý chráni všetky investície prostredníctvom záložného práva. TREZOR AGENT, ako zabezpečovací agent, patrí medzi najväčších spoluinvestorov v každej investičnej príležitosti a rieši prípadné spory a disponuje záložným právom na danú nehnuteľnosť...
  4. Tradičný ukazovateľ LTV (Loan to Value) sme nahradili presnejším ukazovateľom LTL (Loan to Liquidity). LTL je pomer medzi tržnou hodnotou zaistenej nehnuteľnosti a výškou poskytnutého úveru. Použitím LTL namiesto LTV dokážeme lepšie chrániť vaše investície.

Moderné a výhodné investovanie pre každého

Investovanie do zaistených úverov ponúka výhody, ktoré nám investovanie do komodít ako zlato nevie priniesť. Vyššie výnosy, stabilný a pravidelný príjem, nižšie počiatočné náklady, zabezpečenie aktívami, väčšia likvidita a lepšie možnosti diverzifikácie robia z týchto úverov atraktívnu voľbu pre moderných investorov. Zaistené úvery predstavujú efektívny a výnosný spôsob, ako zhodnotiť svoje peniaze a dosiahnuť finančnú stabilitu.

V Invest in Slovakia sme financovali už viac ako 177 zaistených úverov, zafinancovali viac ako 15 miliónov EUR a našim investorom vyplatili 1,5 milióna EUR pri priemernom výnose 10,81 % p.a.. Registrácia je zdarma a začať investovať môžete už od 50 €.