FinTech Media Choice - výzvy, ceny, sadzby

intro

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností. Príjemné čítanie!

ECB podržala kľúčovú úrokovú sadzbu na úrovni 4,5 %, krotí tak optimizmus finančných trhov

Európska centrálna banka (ECB) rozhodla udržať kľúčovú úrokovú sadzbu na úrovni 4,5 % v roku 2024. Napriek nízkej inflácii sa ECB drží opatrnejšieho prístupu a očakáva sa, že táto politika bude pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch. Prvé zníženie sadzieb sa predpokladá najskôr na konci druhého štvrťroku 2024, pravdepodobne v lete. Očakávané postupné znižovanie sadzieb o 0,25 percentuálneho bodu by mohlo dospieť k úrovni 3,5 - 3,75 % do konca roka. V článku sa tiež porovnáva situácia s Tureckom a Nórskom, kde sú sadzby nastavené podobne.

Ranný prehľad Forbesu: Ceny bytov na Slovensku klesajú už 18 mesiacov

Ceny bytov na Slovensku klesajú už 18 mesiacov, pričom najvýraznejšie sa tento trend prejavuje v Košiciach a Bratislave. V košickom Starom Meste došlo k najväčšiemu medziročnému poklesu cien. Hlavným dôvodom poklesu sú vysoké úroky hypoték. Zaujímavosťou je, že v Bratislave je potrebné pracovať približne 24 rokov s priemernou mzdou na kúpu 75-metrového bytu. Tento pokles cien bytov sa začal na jeseň 2022 a pokračuje aj koncom roku 2023.

Európske finančné výzvy pre kyberbezpečnostné projekty sú otvorené

Európska únia otvorila finančné výzvy pre projekty v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Tieto granty sú zamerané na podporu inovácií a vývoja v tejto kľúčovej oblasti. Výzva je otvorená pre rôzne organizácie a jednotlivcov, ktorí majú záujem o získanie finančných prostriedkov na rozvoj svojich kyberbezpečnostných projektov. Dôraz je kladený na vývoj nových technológií a riešení, ktoré by mohli významne prispieť k zvýšeniu kybernetickej bezpečnosti v Európe. Ak sa o grant chcete prihlásiť aj Vy, naštudujte si podrobnosti o procese žiadania a dôležitých termínoch.

Pripravte sa na budúcnosť