FinTech Media Choice - investovanie a biometria

Data
10.03.2023
Leggi il tempo

3 min.

Autore

Editoriale Investire in Slovacchia

Načerpajte informácie z výberu článkov iných médií. Naše zhrnutie každého z nich Vám ušetrí čas. Nájdete tu novinky zo sveta financií, technológií, aj nehnuteľností. Príjemné čítanie!

Ani pozemok, ani dom, ani byt. Táto investícia si drží cenu, vynáša cez 20 percent ročne

Zlá parkovacia politika mnohých miest nahráva do kariet drobným investorom. Napríklad v Trenčíne v marci zdražie parkovanie, ročná karta na jedno auto bude namiesto 20 eur stáť 50 eur. V prípade druhého vozidla stúpne zo 70 na 140 eur ročne, pri treťom z 200 na 380 eur za rok. Hodinová taxa v spoplatnenej zóne v širšom centre stúpne z jedného na 1,50 eura a v bratislavskej Petržalke plánujú spustiť tento rok ďalšie zóny spoplatneného parkovania.

Samostatná garáž v bratislavskej časti Nové Mesto s rozlohou 20 metrov štvorcových stojí okolo 33-tisíc eur. Jej prenájom sa hýbe od 100 do 140 eur mesačne. V Trenčíne na sídlisku stojí podobná nehnuteľnosť s rozlohou 19 metrov štvorcových takmer 37-tisíc eur.  Vo Svite možno garáž s rozlohou 27 metrov štvorcových kúpiť od 27-tisíc eur.

„Aj my sme v posledných rokoch zaznamenali trend nárastu ceny garážových státí alebo samostatných garáží. V niektorých častiach Bratislavy, najmä centre, dosiahuje ich cena aj niekoľko desiatok tisíc eur. Niektoré lokality však prechádzajú zmenou parkovacej politiky, čo má aj vplyv na predaj a prenájom parkovania,“ dodáva Martin Bečár.

Inflácia v eurozóne sa vo februári spomalila. Ceny energií rástli miernejším tempom

Medziročné tempo rastu inflácie v eurozóne sa vo februári 2023 spomalilo na 8,5 % z 8,6 % v januári. Prispel k tomu najmä miernejší rast cien energií. Presnejšie ceny potravín, alkoholu a tabaku sa podľa rýchleho odhadu vo februári 2023 zvýšili o 15 % po náraste o 14,1 % v januári. Ceny v energetike pritom stúpli už „len“ o 13,7 % oproti 18,9 % v januári.

Spomedzi najväčších ekonomík eurozóny sa takzvaná harmonizovaná inflácia vo februári spomalila len v Taliansku (na 9,9 % z 10,7 %) a zrýchlila vo Francúzsku, Španielsku, Holandsku, aj Nemecku.

Pesimizmus ako príležitosť. Investori zarábajú, keď je svet v depresii

Čo na burzové nálady hovoria svetoví a slovenskí investori? „Optimisti na trhoch mnohokrát rozprávkovo zbohatnú preto, že kupujú to, čo pesimisti predávajú,“ hovorí Robert Allen. Francúzsky investor Francois Rochon sa opiera o presvedčenie, že civilizácia zásadne napreduje, čo sa podľa neho premieta aj do dlhodobého rastu akciových trhov.

Podľa Stanislava Pánisa v podstate nikto nedokáže správne odhadnúť, kedy príde výkyv a kedy sa skončí. „Snaha o časovanie vstupov na trh či výstupov z neho, s cieľom vyhnúť sa korekciám či medvediemu trhu, stojí väčšinu (nielen) bežných investorov viac peňazí, ako keby počas poklesu ostali plne zainvestovaní," dopĺňa.

Akciový trh označuje odborník prívlastkom „maniodepresívny“. „Pozerajte sa naň aj s jeho výkyvmi viac ako na priateľa než ako na nepriateľa a profitujte z volatility,“ nabáda.

Biometria môže z bezkontaktných platieb odstrániť viac kontaktu

Okrem frustrácie z nutnosti pamätať si množstvo PIN kódov a hesiel, súčasná pandémia používateľom ukázala aj nehygienickosť hotovostných platieb a platieb pomocou PIN kódu. Tí teraz viac ako kedykoľvek predtým túžia používať bezpečný, pohodlný a ekologickejší spôsob platby.

Hoci spotrebitelia chcú používať bezkontaktné karty častejšie, obavy o bezpečnosť, frustrácia z platieb a limity platieb obmedzujúce povolené sumy na mnohých trhoch bránia ich plnému využitiu.

Práve tu prichádza do hry biometria - chýbajúci prvok, ktorý môže bezkontaktné platby posunúť do éry bezstarostných a neobmedzených platieb a poskytnúť tak spotrebiteľom zážitok, ktorý očakávajú.

L'autore
Editoriale Investire in Slovacchia
La piattaforma di crowdfunding Invest in Slovakia facilita gli investimenti in progetti immobiliari slovacchi agli investitori di tutta Europa. Si concentra su soluzioni innovative con benefici per l'area circostante. Lo sforzo a lungo termine del team di specialisti è lo sviluppo dell'alfabetizzazione finanziaria. Fornisce ai clienti l'accesso ad asset accuratamente controllati con diverse strategie di apprezzamento.

Gli ultimi articoli

Investimento immobiliare redditizio in un modo non convenzionale

Registrati ora
Politica sulla privacy   |   Condizioni d'uso del portale   |   +421 910 548 844   |  [email protected]  | Invest in Slovacchia è gestito da Ci investment, s.r.o, Levočská 10, 058 01 Poprad, Slovacchia.
Se vuoi saperne di più su quale entità di Invest in Slovakia ricevi i servizi, o se hai altre domande, contattaci via chat nell'app Invest in Slovakia, o via email a [email protected]. Piattaforma investinslovakia.eu non fornisce consigli di investimento e gli investitori individuali dovrebbero prendere le proprie decisioni o cercare una consulenza professionale indipendente se non sono sicuri dell'idoneità di qualsiasi investimento per le loro esigenze individuali. Il valore degli investimenti può aumentare o diminuire a seconda degli sviluppi del mercato e di circostanze impreviste. Tenete presente che quando investite in prestiti il vostro capitale è soggetto a rischi e non è soggetto ad alcun meccanismo di protezione. Per ulteriori informazioni, vedere FAQ (le domande più comuni sulle loro risposte).
NBS. Sulla base del regolamento (UE) 2020/1503 del Parlamento europeo e del Consiglio del 7 ottobre 2020 sui fornitori europei di servizi di crowdfunding per le imprese e che modifica il regolamento (UE) 2017/1129 e la direttiva (UE) 2019/1937 (il "regolamento sui fornitori europei di servizi di crowdfunding per le imprese"), il crowdfunding diventerà un'attività legalmente regolata. Dalla natura del regolamento in questione, ci si aspetta che l'autorità che autorizza e supervisiona le attività dei fornitori di servizi di crowdfunding all'interno della Repubblica Slovacca sarà il Ministero delle Finanze della Repubblica Slovacca o la Banca Nazionale della Slovacchia. Come fornitore di servizi di crowdfunding, accogliamo con favore questo sforzo del Parlamento europeo e siamo pronti a partecipare attivamente all'attuazione del regolamento al fine di chiarire e stabilire regole uniformi per il crowdfunding in Slovacchia e in tutta l'Unione europea.
Copyright © 2024, Ci investment, s.r.o.
crocemenu