Podcast ŠPECIÁL 🎙️ - Šimon Valláš

Date
30.11.2019
Read time

2 minutes

Author

Redakcia Invest in Slovakia

„Investovanie pre mňa už nie len o zárobku. Chcem sa sústrediť na investície, ktoré budú mať vyššiu hodnotu.“

Šimon Valláš je profesiou prekladateľ, ktorý sa od roku 2013 aktívne venuje investovaniu. Založil web stránku schwa.sk, kde sa snaží formou blogov vzdelávať spoločnosť v oblasti finančnej gramotnosti. Informácie získava z praxe, čo považuje za svoju výhodu, pretože podľa jeho slov je používanie sedliackeho rozumu niekedy omnoho dôležitejšie ako grafy či názory odborníkov. 

Šimonová prvá hra s investovaním začala už v roku 2010, a to cez aplikáciu formou demo peňazí, v ktorej obchodoval s akciami. Ako neskúsený nováčik o všetky tieto, našťastie fiktívne peniaze, prišiel. Vďaka aplikácií sa však začal viac zaujímať o investovanie. V roku 2013 sa pustil aj do reálnej hry s financiami a rozhodol sa pre podielové fondy. Stále bol laik v oblasti, ale každý mesiac pravidelne investoval a videl výsledky, ktoré ho v ceste motivovali kráčať ďalej. 

„Investor musí mať svoje emócie pod kontrolou.“ 

S vidinou rýchleho zárobku sa pustil do tradingu, čiže do obchodovania s akciami na burze cez brokera. O krátkodobom obchodovaní nemal vtedy dostatok vedomostí, a aj keď sa na začiatku zdalo, že skončí 70% v pluse, po konečnom zúčtovaní to bolo to isté číslo, ale v zápore. Hovorí, že nemal trpezlivosť, nechal sa ovplyvniť emóciami a na tie, by obchodník nemal dať. 

„Jednou z vlastnosti investora by mala byt konzistentnosť alebo cieľavedomosť, nenechať malé, menej podstatne a aktuálne potreby narušiť, alebo zastaviť dlhodobý ciel.“ 

Odvtedy sa sústreďuje na dlhodobé nástroje, ktoré majú oveľa lepšie rozložené riziko. Zároveň chce podporovať firmy zohľadňujúce životné prostredie, zaoberajúce sa udržateľným rozvojom či ekologickou výrobou. Investovanie pre neho už nie je len o zárobku. Chce sa sústrediť na investície s vyššou hodnotou.

Podcast so Šimonom Vallášom si môžete vypočuť priamo v tomto článku, ale aj na podbean.sk, platforme Apple Podcast a samozrejme aj na našom webe investiciaslovensko.sk či facebookovej stránke KLUB INVESTOROV PODCAST. Okrem podcastu so Šimonom nájdete na spomínaných miestach aj ďalšie skvelé podcasty, ktoré sa doposiaľ venovali populárnej knihe Bohatý otec, chudobný otec od R. Kiyosakiho.

Tvoríme pre vás blogy, podcasty aj príbehy. Veríme, že každý z vás si vyberie z možností, ktoré vám ponúkame, aby ste mohli kráčať po ceste za finančnou gramotnosťou. 

O autorovi
Redakcia Invest in Slovakia
Crowdfundingová platforma Invest in Slovakia sprostredkúva investície do slovenských realitných projektov investorom z celej Európy. Zameriava sa na inovatívne riešenia s prínosom pre okolie. Dlhodobou snahou tímu špecialistov je rozvoj finančnej gramotnosti. Klientom umožňuje prístup k dôkladne prevereným aktívam s rozličnými stratégiami zhodnotenia.

Najnovšie podcasty

Výhodné investovanie do realít netradičným spôsobom

Registrovať sa
Ochrana osobných údajov   |   Podmienky používania portálu   |   +421 910 548 844   |  [email protected]  | Invest in Slovakia prevádzkuje spoločnosť Ci investment, s.r.o, Levočská 10, 058 01 Poprad, Slovensko.
Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, od ktorého subjektu Invest in Slovakia dostávate služby, alebo ak máte ďalšie otázky, obráťte sa na nás prostredníctvom chatu v aplikácii Invest in Slovakia, alebo emailom na [email protected]. Platforma investinslovakia.eu neposkytuje investičné poradenstvo a individuálni investori by sa mali rozhodovať sami alebo hľadať nezávislé odborné poradenstvo, ak si nie sú istí vhodnosťou akejkoľvek investície pre ich individuálne potreby. Hodnota investícií môže stúpať, ale aj klesať v závislosti od vývoja trhu a nepredvídaných okolností. Majte na pamäti, že pri investovaní do pôžičiek podlieha Váš kapitál rizikám a nevzťahuje sa na neho žiaden ochranný mechanizmus. Viac informácií sa dozviete v sekcii FAQ (najčastejšie otázky o ich odpovede).
NBS. Na základe Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2020/1503 zo dňa 7.10.2020 o európskych poskytovateľoch služieb hromadného financovania pre podnikanie a o zmene nariadenia (EÚ) 2017/1129 a smernice (EÚ) 2019/1937 (ďalej len „Nariadenie o európskych poskytovateľoch služieb hromadného financovania pre podnikanie“) sa crowdfunding stane legislatívne regulovanou činnosťou. Z povahy predmetného nariadenia sa predpokladá, že orgánom povoľujúcim činnosť poskytovateľov služieb hromadného financovania a vykonávania dohľadu nad nimi bude v rámci Slovenskej republiky Ministerstvo financií Slovenskej republiky alebo Národná banka Slovenska. Ako poskytovateľ služieb hromadného financovania vítame túto snahu Európskeho parlamentu a sme pripravení aktívne sa podieľať na implementácii Nariadenia s cieľom sprehľadniť a nastaviť jednotné pravidlá crowdfundingu v rámci Slovenska ako aj celej Európskej únie.
Copyright © 2024, Ci investment, s.r.o.
crossmenu